Elinstallatören - Branschens ledande eltekniktidning
Sök på hemsidan

 


 


 

 

Tron på framtiden steg kraftigt

2014-12-19

Konjunkturinstitutets barometerindikator steg till sin högsta nivå på ett år under december. Bygg- och anläggning är en av de branscher som steg högst.

Behörighetssystemet moderniseras

2014-12-19

Regeringens enmansutredare av elbehörighetssystemet, Bo Diczfalusy, är snart klar. Han ska nämligen lämna in sin utredning och sina förslag till regeringen senast på nyårsafton. Elinstallatören ville kolla hur han ligger till.

Elteknikbranschen tar krafttag om samhällsansvar

2014-12-17

Byggnader – de drar 30 procent av Sveriges energi. Därför är det avgörande för ett hållbart samhälle att Sveriges installatörer och byggnadsarbetare stärker sin kompetens. Det är tanken bakom Buildup Skills – ett samarbete för att ta fram en utbildning för energieffektivt byggande.

Mycket väsen runt fiber

2014-12-16

Under 2014 har de svenska stadsnäten satsat drygt en miljard kronor på fiber till villamarknaden, enligt en ny undersökning från intresse- och branschorganisationen Svenska Stadsnätsföreningen (SSNF). Efterfrågan är enorm, och elteknikbranschen uppmanar nu installatörerna att vara med och bidra i utvecklingen.

SENASTE NUMRET

I nummer 11 2014 kan du bland annat läsa om:

PilNär centralbyggnaden vid S:t Lars sjukhus i Lund skulle byggas om för nya ändamål blåstes hela betonghuset ur. Imtech, som svarar för elinstallationerna vid bygget, fick börja med att koppla ur den gamla elen.
PilMed över 200 utställare och fler än 7 000 besökare blev easyFairs elmässa den största hittills.
PilLjussatsningen Nattljus i Eskilstuna inleddes med en häftig lasershow. Strålarna från laserkanonen kunde ses över stora delar av Södermanland.
PilI Åkers Styckebruk finns världens ledande tillverkare av stålvalsar för järn- och stålindustrin. Här har gjuteriets elektriker en nyckelroll i produktionen.
PilAtt vara synlig och ha ett gott renommé på den lokala elteknikmarknaden är jätteviktigt för de lite mindre företagen i branschen. Amentus AB i Malmö har lyckats väl med den saken.
PilLegotillverkaren Tekno-Detaljer i Täby installerade solceller för att spara pengar och energi. Och fick en bättre image bland kunderna på köpet.

PRODUKTNYTT

2013-05-23

Toppladdad golvkanal

Toploader Alu är en golvlist som har öppningsbara lock. Under locken finns fyra separata kanaler för...

2013-05-23

Obestyckade fiberpaneler

Gigamedias nya patchpaneler ODF är avsedda för fiberkabel och för montage i 19-tums stativ eller skå...