Elinstallatören - Branschens ledande eltekniktidning
Sök på hemsidan

 


 


 

 

Tjugo procent av husägare vill producera el

2014-04-24

En av fem svenska husägare funderar på att satsa på egenproducerad el de närmaste fem åren, med solceller på taket eller egna små vindkraftverk. Av dem som bor på en gård eller i en villa i glesbygd funderar ännu fler, drygt en tredjedel, egen elproduktion. Allt enligt den senaste Elmätaren, elbranschens konsumentbarometer.

Framtiden är ljus för elkraftsingenjörer

2014-04-24

Elteknik- och energiföretagens behov av elkraftsingenjörer blir bara större. Och enligt Arbetsförmedlingen kommer efterfrågan fortsätta att öka de närmaste åren. Det skriver Dagens Nyheter i dag.

Nedräkning: Yrkes-SM behövs mer än någonsin

2014-04-24

De tävlande inom elinstallation och teleinstallation i Yrkes-SM är utsedda och deras tävlingsinstinkter börjar nu vakna till liv. Dessutom är anmälningarna till Yrkes-SM 2014 fler än någonsin. Idén bakom Yrkes-SM är att hitta Sveriges skickligaste ungdomar inom praktiska yrken – något som är avgörande just nu när det gäller elteknikbranschen.

Farliga leksaker i butikerna: Robot togs tillbaka

2014-04-23

En barnlampa i form av en robot har återkallats från butiker. Lampan ansågs vara avsedd för barn, men barnlampor får ha högst 24 volt matningsspänning. Robotlampan hade 230 volt.

SENASTE NUMRET


PRODUKTNYTT

2013-05-23

Toppladdad golvkanal

Toploader Alu är en golvlist som har öppningsbara lock. Under locken finns fyra separata kanaler för...

2013-05-23

Obestyckade fiberpaneler

Gigamedias nya patchpaneler ODF är avsedda för fiberkabel och för montage i 19-tums stativ eller skå...