Elinstallatören - Branschens ledande eltekniktidning
Sök på hemsidan

 


 


 

 

REINFELDT: Elinstallatörer centrala i energisamhället

2014-04-15

När statsminister Fredrik Reinfeldt besökte belysningsföretaget Zobra AB i småländska Vimmerby hade Elinstallatören bjudits in för att diskutera belysning, ny elteknik och elinstallatörers och elektrikers betydelse för samhällsutvecklingen. Och han hade en uppmaning till elteknikbranschens ledande tidning: "Elinstallatören måste fortsätta att berätta om hur ny elteknik förändrar liv. För det sker nu, och det sker snabbt," konstaterade Fredrik Reinfeldt.

Nya medarbetare och utbyggnad för SSE AB

2014-04-14

Fem elektriker börjar sina nya jobb på elinstallationsföretaget Sydsvenska Elanläggningar AB (SSE) i Blomstermåla efter påsk. Företagets vd Magnus Holmquist berättar att starka kundrelationer, teknisk kompetens och Elrätt varit viktigt för det goda orderläget.

Elektriker lär sig hantera motorsåg

2014-04-14

Tio elektriker från Falun och Borlänge utbildar sig just nu för att få den högsta nivån på motorsågskörkort, rapporterar SVT. De får den specifika utbildningen, som hålls i skogen i Rankhyttan utanför Falun, för att kunna ta ner träd som lagt sig på elledningar.

Elektriker till sjukhus

2014-04-14

En elektriker i 60-årsåldern fick ström genom kroppen under ett arbete i en privatbostad i Sundsvall, i fredags. Elstöten var så kraftig att elektrikern fick vård vid Sundsvalls sjukhus.

SENASTE NUMRET


PRODUKTNYTT

2013-05-23

Toppladdad golvkanal

Toploader Alu är en golvlist som har öppningsbara lock. Under locken finns fyra separata kanaler för...

2013-05-23

Obestyckade fiberpaneler

Gigamedias nya patchpaneler ODF är avsedda för fiberkabel och för montage i 19-tums stativ eller skå...